Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σημείωμα μαθητή


http://savalas.gr/pdfPublications/21382/
Αγαπητέ μαθητή,

Το βιβλίο αυτό έχει οργανωθεί σε διδακτικές ενότητες που αντιστοιχούν σε μία ή περισσότερες ώρες διδασκαλίας. Η προτεινόμενη ροή διδασκαλίας δεν είναι μοναδική, το υλικό του βιβλίου επιτρέπει εναλλακτικά διδακτικά μονοπάτια κι έτσι μπορείς σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό σου να επιλέξεις το πλέον κατάλληλο. Σε καλώ να ασχοληθείς με ολόκληρο το υλικό, παρότι είναι αρκετό, γιατί θα σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία σου, να εμβαθύνεις στην αναλυτική σκέψη και να αναπτύξεις προγραμματιστική λογική.
Κάποιες ασκήσεις, καθώς και τα κεφάλαια εμπέδωσης στο τέλος κάθε ενότητας, μπορούν να αξιοποιηθούν στην τελική επανάληψη. Σε κάθε κεφάλαιο οι ασκήσεις κλιμακώνονται με βάση την κατηγοριοποίησή τους και τον βαθμό δυσκολίας και απαιτήσεων.
 
Ιδιαίτερη θέση στη μελέτη σου πρέπει να έχουν τα λυμένα παραδείγματα του βιβλίου και όλα τα πλαίσια με την ένδειξη «χρήσιμα στοιχεία». Σε αυτά αναλύονται στοιχεία της θεωρίας που αξιοποιούνται στις ασκήσεις, μεθοδολογία, ανάλυση τεχνικών κ.α. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου πρέπει να λύσεις και εσύ τις ασκήσεις αυτές, ώστε να εξοικειωθείς με τον τρόπο εργασίας και να κατακτήσεις τα απαραίτητα στοιχεία/γνώσεις που αξιοποιούν. Φυσικά, μπορείς να ανατρέχεις σε αυτές, όταν ασχολείσαι με αντίστοιχες ασκήσεις στο ίδιο κεφάλαιο ή σε κεφάλαιο εμπέδωσης καθώς και κατά τη διάρκεια της επανάληψης, ώστε να αφομοιώσεις τη μεθοδολογία.
 
Η αλγοριθμική σκέψη βασίζεται στη δημιουργικότητα και στη φαντασία, στην ανάλυση και στην επίλυση προβλημάτων. Σε αυτό το βιβλίο δεν θα βρεις έτοιμες λύσεις, τυποποιημένες οδηγίες και μυριάδες κατηγοριοποιήσεις ασκήσεων. Θα βρεις γενικά εφαρμόσιμες οδηγίες και πλήρη μεθοδολογία για έναν ολιστικό τρόπο σκέψης, έναν συγκροτημένο τρόπο που πρέπει να σκέφτεσαι, για να αντιμετωπίσεις επιτυχώς όποιο ερώτημα σου τεθεί.
 
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και ευόδωση των στόχων σου!
 

Βιβλίο ΑΕΠΠ-Πληροφορικής Παναγιώτη Τσιωτάκη ©Template Nice Blue

TOP